Language Shop    www.LS.cz/product.asp?id=486


Lingea - velký německo-český a česko-německý knižní slovník + dárek
  Lingea - velký německo-český a česko-německý knižní slovník + dárek   
Cena:  890,-Kč vč. DPH    
Běžná cena:  990,-Kč
Ušetříte:  100,-Kč (10%)
Cena bez DPH: 809,-Kč
DPH: 10%

Tento slovník je dosud největší u nás vydaný jednosvazkový německo-český a česko-německý slovník. Jde o zcela původní, autorské dílo, snažící se co nejvěrněji zachytit současný psaný i mluvený jazyk. Přes své všeobecné zaměření obsahuje i terminologii z oblasti ekonomiky, práva, vědy a techniky. Určen všem vážným zájemcům - od studentů po učitele a překladatele. Obsahuje 1450 stran, 120000 hesel, 350000 překladů a 80000 příkladů, idiomů a frází.

Kategorie: tištěný slovník
Jazyk: němčina, čeština
Úroveň: začátečníci, mírně pokročilí, středně pokročilí, pokročilí
Zaměření: slovní zásoba
Obsah: 1x tištěný slovník
Výrobce: Lingea s.r.o.

Objednávky a dotazy možno i telefonicky: 272 732 183 (O2 Czech Republic), 604 714 033 (T-Mobile), 721 461 154 (O2 Czech Republic)


Hlavní vlastnosti
- největší jednosvazkový oboustranný slovník
- aktuální slovní zásoba věrně odrážející současný psaný i mluvený jazyk
- navíc množství termínů z ekonomiky, práva, vědy a techniky
- určen všem vážným zájemcům o cizí jazyk - od studentů po učitele a překladatele




Popis
ISBN: 80-903381-7-8, 234x165 mm, 1 450 stran, pevná vazba

Tento slovník je dosud největší u nás vydaný jednosvazkový německo-český a česko-německý slovník. Jde o zcela původní, autorské dílo, snažící se co nejvěrněji zachytit současný psaný i mluvený jazyk. Přes své všeobecné zaměření obsahuje i terminologii z oblasti ekonomiky, práva, vědy a techniky. Cílem bylo, abyste ve slovníku našli hesla, významy, fráze a idiomy, které se v současnosti skutečně používají.

Při práci na německé části slovníku se vycházelo z nejnovějších německých výkladových slovníků renomovaných nakladatelství, jako jsou Duden, Langenscheidt, Bertelsmann, Pons, řady speciálních slovníků idiomatických a frazeologických, odborných slovníků, a v neposlední řadě též z vlastních korpusových zdrojů a internetu.

Místo mnohých, dnes již zcela nepoužívaných či zastaralých výrazů Vám tento slovník naopak nabízí nové pojmy a termíny rozšířené v poslední době, např. der Bakken, der Backslash, der CD-Brenner, goutieren, evaluieren, die Fruchtblase, das Splitting, der Sprengstoff anschlag a stovky dalších. Většinu z nich v jiných slovnících ani nenajdete.

Česká strana je založena na vlastním rozsáhlém výkladovém slovníku češtiny, který firma Lingea s.r.o. vytváří již od roku 2001. Tento živý, průběžně aktualizovaný a neustále rozšiřovaný slovník tvoří jednotící základ všech překladových slovníků Lingea, které postupně vydává v knižní i elektronické podobě od roku 2005.

Obsahuje současnou, frekvenčně uspořádanou slovní zásobu, nechybí ani nejnovější termíny technické, ekonomické a právní, odrážející technologický pokrok počátku nového tisíciletí či začlenění naší země do Evropské unie.

Kromě psaného jazyka se snaží postihnout i běžně mluvený jazyk. Ve slovníku proto najdete celou škálu výrazů hovorových, slangových i vulgárních.

Nemalé úsilí se věnovalo přípravě nástrojů, které umožňují pracovat s různými lexikálními zdroji včetně korpusů či kontrolovat obsahovou i formální konzistenci zpracovaných hesel. Přestože se na tvorbě slovníku podílelo více než deset autorů, všechna hesla jsou zpracována podle stejných zásad a dodržují stejnou strukturu.

Firma Lingea s.r.o. věří, že výsledkem jejich práce je skutečně praktický slovník, jehož kvality ocení všichni, kdo pracují s cizím jazykem a chtějí mít k dispozici aktuální slovní zásobu v co nejširším rozsahu.



Základní informace
stran 1 450
hesel 120 000
příkladů, idiomů a frází 80 000
překladů 350 000




Související produkty
Lingea - Německo-český a česko-německý praktický knižní slovník + dárek
Jedná se o autorsky původní slovník. Snahou při jeho tvorbě bylo v co nejhutnější, avšak maximálně přehledné formě postihnout skutečnou slovní zásobu jak češtiny, tak i němčiny. Ačkoliv jde o slovník rozměrem střední, svým obsahem a záběrem se na našem trhu řadí spíše k slovníkům větším. Všechna hesla a významy jsou ověřeny na základě informací z důvěryhodných zdrojů, pečlivě zpracovány a graficky upraveny tak, aby Vám umožnily co nejrychleji nejen najít správný překlad, ale také jej správně použít v daném kontextu. Obsahuje 1250 stran, 80000 hesel, 200000 překladů a 17000 příkladů, idiomů a frází.
Naše cena: 399 vč. DPH
Běžná cena: 479,-Kč
Lingea - Česko-německý mluvník + dárek
Mluvník v sobě spojuje výhody slovníku, konverzační příručky a přehledu gramatických pravidel. Obsahuje abecedně řazená klíčová slova, která pokrývají základ slovní zásoby. V každém hesle pak naleznete množství praktických vět, slovních spojení a idiomů obsahujících dané klíčové slovo. Obsahuje 432 stran, 1500 klíčových slov tvořících základ slovní zásoby, 15000 užitečných vět a konverzačních obratů a přehled německé gramatiky s ilustračními příklady.
Naše cena: 239 vč. DPH
Běžná cena: 249,-Kč
Lingea - KAPESNÍ SLOVNÍK německo-český a česko-německý + dárek
Nejrozsáhlejší kapesní tištěný německo-český a česko-německý slovník na českém trhu. Hesla jsou vybrána a zpracována tak, aby obsahovala slovní zásobu, kterou skutečně můžete v běžném životě použít. 35000 hesel, 42000 významů, 3000 konverzačních frází, přehled gramatiky.
Naše cena: 249 vč. DPH