Language Shop    www.LS.cz/product.asp?id=719


Lingea - velký francouzsko-český a česko-francouzský knižní slovník + dárek
  Lingea - velký francouzsko-český a česko-francouzský knižní slovník + dárek   
Cena:  890,-Kč vč. DPH    
Běžná cena:  990,-Kč
Ušetříte:  100,-Kč (10%)
Cena bez DPH: 809,-Kč
DPH: 10%

Tento slovník je dosud největší u nás vydaný jednosvazkový francouzsko-český a česko-francouzský slovník. Jde o zcela původní, autorské dílo, snažící se co nejvěrněji zachytit současný psaný i mluvený jazyk. Přes své všeobecné zaměření obsahuje i terminologii z oblasti ekonomiky, práva, vědy a techniky. Určen všem vážným zájemcům - od studentů po učitele a překladatele. Obsahuje 1376 stran, 92000 hesel, 360000 překladů a 84000 příkladů, idiomů a frází.

Kategorie: tištěný slovník
Jazyk: francouzština, čeština
Úroveň: začátečníci, mírně pokročilí, středně pokročilí, pokročilí
Zaměření: slovní zásoba
Obsah: 1x tištěný slovník
Výrobce: Lingea s.r.o.

Objednávky a dotazy možno i telefonicky: 272 732 183 (O2 Czech Republic), 604 714 033 (T-Mobile), 721 461 154 (O2 Czech Republic)


Hlavní vlastnosti
- největší jednosvazkový oboustranný slovník
- aktuální slovní zásoba věrně odrážející současný psaný i mluvený jazyk
- navíc množství termínů z ekonomiky, práva, vědy a techniky
- určen všem vážným zájemcům o cizí jazyk - od studentů po učitele a překladatele




Popis
ISBN: 978-80-87062-05-0, 234x165 mm, 1 376 stran, pevná vazba

Tento slovník je dosud největší u nás vydaný jednosvazkový francouzsko-český a česko-francouzský slovník. Jde o zcela původní, autorské dílo, snažící se co nejvěrněji zachytit současný psaný i mluvený jazyk. Přes své všeobecné zaměření obsahuje i terminologii z oblasti ekonomiky, práva, vědy a techniky. Naším cílem bylo, abyste ve slovníku našli hesla, významy, fráze a idiomy, které se v současnosti skutečně používají.

Při práci na francouzské části slovníku jsme vycházeli z nejnovějších francouzských výkladových slovníků renomovaných nakladatelství, jako jsou Robert, Larousse, Hachette, řady terminologických slovníků, slovníků rčení, idiomů, slangu, encyklopedií, v neposlední řadě též z vlastních korpusových zdrojů a internetu.

Místo mnohých, dnes již zcela nepoužívaných či zastaralých výrazů Vám náš slovník nabízí pojmy a termíny rozšířené v poslední době, např. administrateur de site, arrosage, centre d’affaires, fouineur, pare-feu, scanographe ap. Uvádíme také množství slov z běžně mluveného jazyka včetně slangových výrazů užívaných zejména mladými lidmi, neboť dle našeho názoru i tyto výrazy patří do inventáře živého jazyka, např. béton, kiffer, bédo, teuf, schmit, appart, texto a mnoho dalších. Většinu z nich v jiných slovnících ani nenajdete.

Česká strana je založena na vlastním rozsáhlém výkladovém slovníku češtiny, který firma Lingea s.r.o. vytváří již od roku 2001. Tento živý, průběžně aktualizovaný a neustále rozšiřovaný slovník tvoří jednotící základ všech překladových slovníků Lingea, které postupně vydává v knižní i elektronické podobě od roku 2005.

Obsahuje současnou frekvenčně uspořádanou slovní zásobu, nechybí ani nejnovější termíny technické, ekonomické či právní, odrážející technologický pokrok počátku nového tisíciletí či začlenění naší země do Evropské unie.

Kromě psaného jazyka se snaží postihnout i běžně mluvený jazyk. Ve slovníku proto najdete celou škálu výrazů hovorových, slangových i vulgárních.

Nemalé úsilí se věnovalo přípravě nástrojů, které umožňují pracovat s různými lexikálními zdroji včetně korpusů či kontrolovat obsahovou i formální konzistenci zpracovaných hesel. Přestože se na tvorbě slovníku podílelo více než dvacet autorů, všechna hesla jsou zpracována podle stejných zásad a dodržují stejnou strukturu. Při korekturách velmi pomohly morfologické slovníky, oproti běžným korektorům překlepů obohacené o slova odborná, hovorová i nespisovná.

Firma Lingea s.r.o. věří, že výsledkem jejich práce je skutečně praktický slovník, jehož kvality ocení všichni, kdo pracují s cizím jazykem a chtějí mít k dispozici aktuální slovní zásobu v co nejširším rozsahu.



Základní informace
stran 1 376
hesel 92 000
příkladů, idiomů a frází 84 000
překladů 360 000




Související produkty
Lingea - Francouzsko-český a česko-francouzský praktický knižní slovník + dárek
Jedná se o autorsky původní slovník. Snahou při jeho tvorbě bylo v co nejhutnější, avšak maximálně přehledné formě postihnout skutečnou slovní zásobu jak češtiny, tak i francouzštiny. Ačkoliv jde o slovník rozměrem střední, svým obsahem a záběrem se na našem trhu řadí spíše k slovníkům větším. Všechna hesla a významy jsou ověřeny na základě informací z důvěryhodných zdrojů, pečlivě zpracovány a graficky upraveny tak, aby Vám umožnily co nejrychleji nejen najít správný překlad, ale také jej správně použít v daném kontextu. Obsahuje 1250 stran, 73000 hesel, 210000 překladů a 14000 příkladů, idiomů a frází.
Naše cena: 349 vč. DPH
Běžná cena: 479,-Kč
Lingea - KAPESNÍ SLOVNÍK francouzsko-český a česko-francouzský + dárek
Nejrozsáhlejší kapesní tištěný francouzsko-český a česko-francouzský slovník na českém trhu. Hesla jsou vybrána a zpracována tak, aby obsahovala slovní zásobu, kterou skutečně můžete v běžném životě použít. 34000 hesel, 41000 významů, 2000 konverzačních frází, přehled gramatiky.
Naše cena: 249 vč. DPH